Jeff Lynne’s ELO komt met nieuw album

De Britse rockgroep Electric Light Orchestra brengt een nieuwe plaat uit. Het album heet From Out Of Nowhere en verschijnt op 1 november.

Het album is de opvolger van Alone In The Universe uit 2015 en is daarmee inmiddels de veertiende plaat van de band. Net als de vorige keer is Lynne te horen op gitaar, bas, piano, drums en keyboards, waarnaast hij natuurlijk ook de zang verzorgt. From Out Of Nowhere bevat tien tracks met als hoofdthema’s hoop en optimisme, waarover Lynne zegt: “Iedereen moet een beetje hoop hebben.”

ELO is in 1970 opgericht door Jeff Lynne, Roy Wood en Bev Bevan. Het debuutalbum volgde in 1971, waarna Wood de band al snel verliet en Lynne de groepsleider werd. ELO behaalde voornamelijk succes in de jaren zeventig en tachtig met nummers als Evil Woman, Livin’ Thing en Mr. Blue Sky. In 1986 kwam er een einde aan de band, maar jaren later blies Lynne er nieuw leven in. Met de oorspronkelijk toetsenist Richard Tandy in de gelederen bracht de grotendeels vernieuwde groep meerdere albums uit en treedt Jeff Lynne’s ELO op in uitverkochte zalen over de hele wereld.

Lynne maakte van 1988 tot 1991 deel uit van de supergroep Traveling Wilburys, gevormd met niemand minder dan Bob Dylan, George Harrison, Roy Orbison en Tom Petty. Deze band bestond van 1988 tot 1991. Daarnaast is de veelzijdige muzikant ook actief als soloartiest en schreef, produceerde en componeerde hij voor andere artiesten, onder wie John Lennon, Paul McCartney en Ringo Starr. In 2017 is Lynne aan de Rock & Roll Hall Of Fame toegevoegd.

De titeltrack van ELO’s aankomende album is vanaf vandaag te beluisteren.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.