Jethro Tull viert vijftigjarig jubileum in Carré

Jethro Tull-frontman Ian Anderson staat niet graag stil bij jubilea, maar toch viert hij dit jaar dat zijn band een halve eeuw geleden werd opgericht. Naar aanleiding daarvan staan de zanger/fluitist en zijn collega’s op 25 november in Koninklijk Theater Carré.

Jethro Tull debuteerde in 1968 met het nog vrij bluesy album This Was. Niet lang daarna volgde de eerste grote hit in Nederland met het instrumentale Bourée, een stuk van Bach gearrangeerd door Anderson. Dankzij albums als Aqualung (1971) en Thick As A Brick (1972) werd de band een van de grote namen binnen de progressieve rock, ook al had de frontman destijds niet veel op met dat genre. De afgelopen jaren trad Anderson vooral als soloartiest op in Nederland, maar voor het concert in Amsterdam in november staat dus weer de naam Jethro Tull op het affiche.

“Ik sta normaal niet stil bij verjaardagen of jubilea, maar voor deze keer zal ik geen ‘party-pooper’ zijn”, verklaart Anderson in een persbericht. “Ik koester de herinneringen aan het vroege Jethro Tull-repertoire, omdat ik dat associeer met onze eerste bezoekjes aan verschillende landen en in aanraking komen met fans over de hele wereld.” Tijdens de show in Carré komen de grootste successen van Jethro Tull voorbij, ondersteund door video-visuals. De kaartverkoop is vandaag gestart.

Foto: Latam Windsor

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.