Joe Bonamassa in mei driemaal in Carré

De Amerikaanse bluesgitarist Joe Bonamassa komt komend voorjaar drie dagen op rij naar Amsterdam. Hij treedt dan op in het Koninklijk Theater Carré om het album Redemption uit te voeren.

Het concertnieuws van deze week belooft een mooie start van 2019 voor liefhebbers van gitaarvirtuozen. Zo werd afgelopen vrijdag al bekend dat Slash ook weer naar Nederland komt. Op 1, 2 en 3 mei staat Bonamassa in Carré ter promotie van zijn nieuwe album Redemption.

Blues Of Desperation
Blues Of Desperation was het laatste studioalbum van Bonamassa en werd uitgebracht in maart 2016. “Joe Bonamassa, die zijn tijd verdeelt tussen het podium en de studio, klinkt op Blues Of Desperation zo fris als een debutant”, schreef onze redacteur Robert Haagsma hierover. LFL bekroonde het album met vier van de vijf sterren.

Black Coffee
Begin dit jaar volgde nog Black Coffee, waarop de gitarist voor de derde keer samenwerkte met zangeres Beth Hart. Ook deze plaat werd door ons bekroond met vier sterren. “De doorleefde voordracht van Beth Hart en het soepele spel van Joe Bonamassa vormt een zeldzaam goede combinatie, vooral wanneer die in dienst gesteld wordt van met smaak geselecteerde covers.”

Redemption
Ook zijn plaat Redemption belooft het wachten waard te zijn. “Ik heb als vanouds gewerkt met producer Kevin Shirley; als geen ander kent hij mij als muzikant en hij weet dan ook precies wat mijn muziek nodig heeft”, vertelt Bonamassa in Lust For Life 084. “Zonder hem was ik nooit gekomen waar ik nu ben.” Het hele interview is eind september te lezen in ons blad.

De voorverkoop van de Carré-shows start aanstaande vrijdag om 10.00 uur.

Foto: Sebastiaan Petiet
Joe Bonamassa in Carré, 10 maart 2015

1 Reactie

  1. Henk Bos 14 september 2018 Reageer

    Ik stel voor dat we deze man met z’n allen gaan boycotten.
    Wat onbeschoft hoge prijzen vraagt hij voor zijn concerten.
    Tussen de € 64,90 en € 209,00 per kaartje. Echt niet normaal Joe Bonamassa!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.