Judas Priest geeft preview van nieuwe plaat Firepower

Judas-Priest-_-2013
Judas Priest brengt in maart 2018 de nieuwe plaat Firepower uit en liet daarom begin deze week de eerste paar seconden van het titelnummer horen. Daarbij toonden de mannen meteen even het omslagdesign van de lp. Luister hieronder alvast naar de preview van Firepower!

Firepower is de achttiende plaat van heavy metalband Judas Priest, die in 1969 begon in Birmingham, Engeland. Pas met het album British Steel dat in 1980 uitkwam en bijbehorende singles Breaking The Law en Living After Midnight bereikte de band de hitlijsten. Over de carrièrespanne van veertig jaar verkocht de band meer dan vijftig miljoen albums. “Dit is waar Judas Priest voor leeft,” vertelde zanger Rob Halford aan Vintage Rock magazine. “We zijn een hard werkende band, die veertig jaar later nog steeds metal muziek maakt, dankzij onze glorieuze fans over de hele wereld.”

In 2014 kwam de laatste plaat van de heren uit en na de Redeemer Of Souls Tour richtte zanger Rob Halford zich samen met gitarist Richie Faulkner, die de in 2011 vertrokken K.K Downing verving, meteen op het schrijven van nieuwe songs. Over het nieuwe album vertelt hij: “Dit is Richies moment, want toen we Redeemer Of Souls deden was het zijn eerste keer met Priest als schrijver. Inmiddels heeft hij meer ervaring met de band door de tour, waardoor we Firepower op een fijnere manier hebben kunnen schrijven. Richies gitaarspel is ongelooflijk en zijn contributie aan het schrijfteam met Glenn Tipton en mijzelf, maakt dit zonder twijfel een van onze beste platen.”

De band is dit jaar voor het eerst genomineerd voor een plek in de Rock & Roll Hall Of Fame en komt net als onder andere Iron Maiden, Guns N’ Roses en Ozzy Osbourne in juni naar Graspop Metal Meeting.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.