The Who in juli naar Ziggo Dome

The Who

Nadat Roger Daltrey en Pete Townshend vorig jaar al hun legendarische rockopera Quadrophenia ten gehore brachten in de Ziggo Dome, keert The Who op 1 juli 2015 terug naar de Amsterdamse zaal. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag om 10.00 uur.

The Who, een van de grootste rockbands aller tijden, bestaat vijftig jaar en dat vieren zanger Roger Daltrey en gitarist Pete Townshend met de tournee The Who Hits 50 (tevens de titel van een nieuwe verzamelaar die eerder dit jaar verscheen). Het duo noemde de komende reeks concerten tijdens een persconferentie ‘het begin van een lang afscheid’. Vorig jaar liet Townshend namelijk weten na 2015 te willen stoppen met toeren.

Townshend en Daltrey hebben ook plannen voor een nieuw album. Daarover zei laatstgenoemde onlangs tegen NME: “De vraag is alleen nog of we er de tijd voor kunnen vinden, maar Pete wil een nieuw album maken en ik ben er altijd klaar voor, dus we zullen zien. Ik weet nooit wat ik ga doen, ik kijk gewoon wat er op mijn pad komt, maar ik zie niet in waarom we niet weer een plaat zouden maken. Mijn stem is nog in goede conditie, al laat mijn gehoor te wensen over.” Op de compilatie The Who Hits 50! staat overigens al wel een nieuw nummer van The Who, getiteld Be Lucky (hieronder te beluisteren).

Op 5 juli 2013 speelde The Who ook al in de Ziggo Dome, toen om te vieren dat de dubbelaar Quadrophenia veertig jaar oud was. Het album werd integraal uitgevoerd, aangevuld met hits als Pinball Wizard, Who Are You en het onvermijdelijke Won’t Get Fooled Again. Over die show schreef Lust For Life: “Quadrophenia maakt indruk. Soms is het alleen Pete met akoestische gitaar, waarna er bijna progressieve stukken volgen met een vette, strakke band die op dreef is. Townshend molenwiekt alsof hij nog achttien is, Daltrey zwaait ouderwets zijn microfoon over het hele podium en voor hun leeftijd zijn ‘The Two’ nog behoorlijk goed bij stem.”

Foto: Willem Schalekamp
The Who in Ziggo Dome, 5 juli 2013

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.