King Crimson in juli naar Het Concertgebouw

King Crimson

De iconische Britse rockformatie King Crimson komt terug naar Nederland. Op 13 juli 2018 treedt de band als onderdeel van de Uncertain Times Tour op in Het Concertgebouw in Amsterdam.

Eind jaren zestig werd King Crimson onder leiding van Robert Fripp opgericht en sinds die tijd combineert de band verschillende muziekstijlen met elkaar, zoals niemand dat ooit nog gedaan had. Als grondleggers van de progressieve rock beïnvloedden Fripp en de zijnen zelfs andere topacts als Genesis en Yes. Met het succesvolle debuutalbum In The Court Of The Crimson King trokken ze in 1969 de aandacht van The Rolling Stones, voor wie ze datzelfde jaar het voorprogramma verzorgden in het Londense Hyde Park. Dat concert voor minstens 250 duizend mensen betekende de grote doorbraak voor de heren.

In 2003 kwam het laatste album van de Britten, The Power To Believe uit, waarna het leek alsof Robert Fripp zich uit de muziekbusiness had teruggetrokken. In 2013 besloot de King Crimson-leider de band echter nieuw leven in te blazen. In 2015 traden de mannen voor het laatst in Nederland op en gaven ze twee shows in TivoliVredenburg.

De voorverkoop voor het concert in Het Concertgebouw op 13 juli start vrijdag 1 december om 10:00 uur.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.