KISS met afscheidsshow naar de Ziggo Dome

Zoals eerder dit jaar al werd aangekondigd, zet KISS een punt achter de grote tours. Maar niet voordat de beschilderde rockers nog één keer de wereld over reizen voor hun End Of The Road World Tour. Op dinsdag 25 juni 2019 staan ze in de Ziggo Dome, Amsterdam.

Na 45 jaar neemt de band met onder anderen Paul Stanley en Gene Simmons dus afscheid van het toeren. In een persbericht zeggen de heren: “Dit wordt de ultieme viering voor degenen die ons al eens live gezien hebben en de laatste kans voor de mensen die voor het eerst een concert van ons bijwonen.” In hetzelfde bericht belooft de band de fans van de KISS Army ‘onze grootste show ooit’ te geven.

Of KISS tijdens de tour herenigd wordt met ex-leden Ace Frehley en Peter Criss is nog onduidelijk. In de nieuwe editie van Lust For Life vertelt Frehley: “Ik ken de plannen. En nee, ik ben niet gevraagd. Het spreekt voor zich dat ik graag een bijdrage lever aan zo’n laatste tournee. Het is echter niet aan mij. Ik wacht af.” Op zijn nieuwe album Spaceman speelt Gene Simmons overigens wel een gastrol.

Vorig jaar mei stond KISS nog in Nederland, toen in Ahoy. Over dat concert schreef Lust For Life: “Het is een oude concertregel dat als een band tot voorbij de mengtafel de handen op elkaar krijgt, het optreden als geslaagd beschouwd mag worden. De songs van KISS worden nog in de toiletten meegezongen- en geklapt, leverde een snelle, maar representatieve steekproef op. De tand des tijds mag knagen wat het wil, de magie is er nog steeds.”

De kaartverkoop voor de show in de Ziggo Dome start vrijdag 2 november om 13.00 uur.

Foto: Robin Looy
KISS in Ahoy, 24 mei 2017

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.