KISS naar Ziggo Dome

KISS

De hardrockers van KISS geven op 18 juni 2015 een optreden in de Ziggo Dome in Amsterdam. Daarmee viert de band zijn veertigjarig bestaan. De voorverkoop start maandag om 10.00 uur.

In april dit jaar werd KISS toegevoegd aan de Rock And Roll Hall Of Fame. Iets wat gezien de staat van dienst van de band een kwestie van tijd was. Met meer dan 100 miljoen verkochte albums en 28 gouden platen in de VS alleen, behoeft KISS dan ook geen introductie meer.

Ondanks het moddergooien tussen Paul Stanley en voormalig gitarist Ace Frehley, en de soms vreemde uitspraken van Gene Simmons in de media, is het ‘KISS-army’ tegenwoordig nog bijna net zo groot als in de hoogtijdagen van de groep. Ook in Nederland zijn de heren nog altijd populair, dat bewezen ze in 2010 tijdens een spectaculaire show in het Gelredome. Vuurwerk, een kabelbaan, bewegende podiumdelen en Simmons die de lichtmasten in wordt gehesen, alles is geoorloofd om de fans te vermaken en dat is waar de shows van de groep bekend om staan.

Volgend jaar heeft KISS bovendien wat te vieren: het veertigjarig bestaan. Daarnaast heeft de band in mei een dubbelalbum uitgebracht: KISS 40. Daarop staat van elk uitgebracht album één track en daarnaast een aantal nummers afkomstig van de in 1978 uitgekomen soloalbums van de oorspronkelijke bandleden en van enige compilatieopnames. Genoeg reden om weer eens flink uit te pakken.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.