Nooit eerder verschenen Led Zeppelin-opnames op heruitgave BBC Sessions

Led Zeppelin

Acht nooit eerder verkrijgbare opnames van Led Zeppelin verschijnen in de 3cd-set The Complete BBC Sessions, die op 16 september uitkomt. Een daarvan is de enige opname van het ‘verloren’ nummer Sunshine Woman.

In 1997 verscheen al een BBC Sessions-verzamelaar van de band, maar deze heruitgave bevat negen extra tracks. Acht daarvan stonden nooit eerder op een officiële release, terwijl het negende nummer White Summer voorheen al te vinden was in de Led Zep-boxset uit 1990. Sunshine Woman werd na de radio-uitzending in maart 1969 (toen verder opnames gemaakt werden van I Can’t Quit You Baby en You Shook Me, beide ook als bonustracks toegevoegd aan de komende release) nooit meer door de heren opgenomen.

Vorige maand werd bekendgemaakt dat Led Zeppelin geen plagiaat gepleegd heeft bij het maken van Stairway To Heaven. De band werd voor de rechter gesleept door bassist Mark Andes van de band Spirit. Het introgedeelte van de rockklassieker zou afgekeken zijn van het instrumentale stuk Taurus van die groep, maar uiteindelijk oordeelde de jury in Los Angeles dat er niet genoeg overeenkomsten tussen de beide composities zijn om Jimmy Page en Robert Plant schuldig te bevinden.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.