Led Zeppelin pleegde geen plagiaat met Stairway To Heaven

Led Zeppelin

Led Zeppelin heeft geen plagiaat gepleegd. De band werd ervan beschuldigd het openingsstuk van Stairway To Heaven gestolen te hebben van de groep Spirit, maar de jury in Los Angeles besloot dat daar geen sprake van is.

Led Zeppelin en Spirit toerden samen in de jaren zestig. Volgens bassist Mark Andes van laatstgenoemde act leek het intro van Stairway To Heaven te veel op een stuk van zijn band: Taurus uit 1968. De muzikant besloot Led Zeppelin in 2014 aan te klagen en onlangs moesten zowel Jimmy Page als Robert Plant voor de rechter verschijnen. Gisteren oordeelde de jury in Los Angeles dat Stairway To Heaven niet gekopieerd is van het instrumentale Spirit-stuk.

In een persbericht meldden Page en Plant na afloop: “We zijn blij dat de jury in ons voordeel heeft geoordeeld, waarmee er eindelijk een einde komt aan twijfels over het ontstaan van Stairway To Heaven en bevestigd wordt wat wij al 45 jaar lang weten. We stellen de steun van onze fans zeer op prijs en kijken ernaar uit om deze rechtszaak achter ons te laten.”

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.