Lezers Lust For Life kiezen A Day In The Life als beste Beatles-song aller tijden

Beatles-

A Day In The Life is de beste song van The Beatles ooit. Dat is de uitkomt van een grootschalige enquête van Lust For Life in het kader van de playlist-special, die te vinden is in LFL062. Honderden mensen stemden op hun favoriete Beatles-nummer.

De redactie van Lust For Life riep zijn lezers de afgelopen maanden via zijn website op te stemmen op hun favoriete Beatles-song. A Day In The Life, van het album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, kreeg met afstand de meeste stemmen. ‘Het is alsof je naar een korte film luistert’ en ‘Een perfecte samensmelting van John en Paul, de ultieme uitbarsting van hun creatieve vulkaan!’, zo luidden verschillende reacties van kiezers.

Op de tweede plaats eindigde Here Comes The Sun van Abbey Road. Een derde plaats is er voor Strawberry Fields Forever. Opvallende afwezigen in de top 10 zijn onder andere Yesterday, Penny Lane en Help! Het oudste nummer dat gekozen werd, is In My Life van het album Rubber Soul uit 1965. Liefst drie songs uit de lijst zijn afkomstig uit de pen van George Harrison, die daarmee precies evenveel solo-bijdragen heeft als John Lennon en Paul McCartney. Drummer Ringo Starr is niet vertegenwoordigd.

De Beatles Top 10 maakt deel uit van de playlist-editie van Lust For Life, die vanaf vandaag in de winkel ligt. In deze extra dikke zomerspecial presenteren 23 Nederlandse bands en artiesten een playlist van hun helden. Zo maakt Golden Earring een top 10 van liedjes van The Who, Ernst Jansz van Boudewijn de Groot, PAUW van Pink Floyd en Ad Vandenberg en Dany Lademacher van Jimi Hendrix. Alle playlists zijn ook te beluisteren op Spotify.

De complete Beatles Top 10: 

1. A Day In The Life (Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, 1967)
2. Here Comes The Sun (Abbey Road, 1969)
3. Strawberry Fields Forever (single, 1967)
4. While My Guitar Gently Weeps (The Beatles, 1968)
5. Hey Jude (single, 1968)
6. Something (Abbey Road, 1969)
7. Let It Be (Let It Be, 1970)
8. In My Life (Rubber Soul, 1965)
9. Eleanor Rigby (Revolver, 1966)
10. I Am The Walrus (Magical Mystery Tour, 1967)

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.