Live, A-ha, Billy Idol en meer naar Bospop 2018

Billy Idol HMH 3
De eerste namen voor Bospop 2018 zijn vandaag bekendgemaakt. Onder andere Live, A-ha en Billy Idol komen naar het festival in Weert, dat op 14 en 15 juli plaatsvindt.

De Amerikaanse rockband Live brak begin jaren negentig door met het album Throwing Copper en scoorde wereldwijd hits met songs als Dolphin’s Cry, Overcome en Run To The Water. De band stond afgelopen zomer nog op Pinkpop, waar ze na hun reünie de enige Europese show gaven.

Ook Billy Idol scoorde hit na hit met zijn punkimago en pakkende popsongs. Met de songs White Wedding, Dancing With Myself, Rebel Yell en Eyes Without A Face werd de Brit een van de eerste MTV iconen van de vorige eeuw. In 2014 verscheen zijn laatste album Kings & Queens Of The Underground.

De Noorse band A-ha werd in 1984 in één klap bekend met de single Take On Me, mede door de bijbehorende videoclip. Hoewel dit hun bekendste song is, bleven de heren in de jaren daarna hits scoren. In 2010 gaven de Noren een afscheidsconcert, maar in 2016 kwam de band alweer samen om op te treden in AFAS Live (voormalig HMH).

Verder zijn ook Jonathan Jeremiah, Southside Johnny & The Asbury Jukes, Venice, Graveyard, The Cadillac Three, The Band Of Heathens, Con Brio en Jetbone bevestigd voor het festival.

De kaartverkoop voor Bospop 2018 start zaterdag 27 januari om 10:00 uur.
Tijdens de vorige editie van het festival traden onder meer Airbourne, Beth Hart en Roger Hodgson op. Lees hier ons verslag van dat weekend.

Foto: Luuk Denekamp
Billy Idol in AFAS Live, november 2014

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.