Lou Reed en Stevie Ray Vaughan krijgen plek in Rock & Roll Hall Of Fame

LouReed_2013_02

De lijst met artiesten die volgend jaar worden ingehuldigd in de Rock & Roll Hall Of Fame is bekend! Onder anderen Lou Reed, bluesrocker Stevie Ray Vaughan en Joan Jett krijgen een plek, terwijl Ringo Starr een speciale prijs voor ‘musical excellence’ in ontvangst mag nemen.

Behalve de bovengenoemde acts worden Green Day, Bill Withers, The Paul Butterfield Blues Band en r&b-groep The “5” Royales op 18 april geëerd met een inhuldiging tijdens de ceremonie in Cleveland, Ohio. De vorig jaar op 71-jarige leeftijd overleden Lou Reed komt voor de tweede keer in de Rock & Roll Hall Of Fame, want in 1996 was zijn band The Velvet Underground al aan de beurt. Ook voor Ringo Starr is het niet de eerste keer, want uiteraard werd hij al lang geleden (1988) toegevoegd als lid van The Beatles.

Joan Jett zegt tegen Rolling Stone over de inhuldiging met haar band The Blackhearts: “Het is surrealistisch en het maakt me erg nederig. Het is een culminatie van alles waar je als artiest van droomt te kunnen doen. Ik heb altijd al gehoopt dat ik in de Hall Of Fame zou komen, want het is een ongelooflijke erkenning. Het maakt me trots om bij al die geweldige muzikanten te horen. Ik moet het nog even een paar minuten laten bezinken voordat ik helemaal besef hoe ik me hierbij voel.” Andere acts die dit jaar genomineerd waren maar uiteindelijk niet genoeg stemmen kregen, zijn Sting, Nine Inch Nails, The Smiths, Kraftwerk, Chic, The Marvelettes, The Spinners, War en N.W.A.

Lang niet alle inhuldigingen zijn in de afgelopen decennia vlekkeloos verlopen. Zo zette Lust For Life een aantal pijnlijke momenten uit de historie van de Rock & Roll Hall Of Fame op een rij.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.