Luxe editie derde album The Velvet Underground in november

Velvet Underground 1969

Het album The Velvet Underground van de gelijknamige band krijgt vanwege het 45-jarige bestaan een hernieuwde uitgave. De plaat komt in meerdere edities uit en verschijnt op 24 november.

De cd komt in varianten met één cd, twee cd’s en een ‘super deluxe’ uitgave met maar liefst zes cd’s. Die laatste versie bevat drie verschillende mixen van het album: één van producer Val Valentin, de zogenaamde Closet Mix met rauwe opnames en een Promotional Mono Mix.

Op cd vier staat muziek van de opnamesessies voor The Velvet Underground uit 1969 die uiteindelijk de basis voor het ‘verdwenen’ vierde album zouden zijn. Deze mixen zijn in oktober 1969 opgenomen in de Record Plant in New York en was door de band bedoeld om onder hun contract met MGM uit te komen. Hierop staan tien nooit eerder gehoorde mixen, waaronder die van de nummers Lisa Says en I Can’t Stand It, en de originele mix van de track Ocean. Verder bestaat de luxe editie nog uit opnames van liveoptredens uit november 1969 in The Matrix in San Francisco.

De 2-cd versie bestaat uit de bovengenoemde mix van het album door Val Valentin en de hoogtepunten van de shows in The Matrix. Alle versies komen tevens in digitale vorm verkrijgbaar.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.