Luxe heruitgave van The Beatles’ Abbey Road aangekondigd

Ringo Starr verklapte onlangs al dat er een jubileumuitgave van Abbey Road in aantocht was. Vandaag is officieel aangekondigd dat op 27 september een reissue van het vijftig jaar oude Beatles-album verschijnt, met maar liefst 23 nooit eerder uitgebrachte opnames.

Net zoals bij vorige Beatles-heruitgaven verzorgde producer Giles Martin, de zoon van ‘vijfde Beatle’ George Martin, een nieuwe mix van het oorspronkelijke album. “Ons doel was heel simpel: we wilden ervoor zorgen dat alles zo fris klinkt en zo hard binnenkomt als de dag dat het werd opgenomen”, vertelt hij in een persbericht. De nieuwe editie van Abbey Road verschijnt op 27 september als luxe boxset (inclusief drie cd’s, een blu-ray en een honderd pagina’s tellend boek), een vinylbox, een 2cd-uitgave en een standaardversie met één cd. Onlangs vertelde Ringo Starr aan Billboard: “Ik vind de re-releases prachtig vanwege de remastering. De drums komen ook veel beter naar voren.” De tracklist van de heruitgave is hier te bekijken.

Het vijftigjarig jubileum van Abbey Road wordt niet alleen gevierd met de heruitgave. Op vrijdag 27 september opent ook een heuse Beatles Pop-Up Store in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht, met honderden bijzondere Beatles-items. Ook worden er sessies en quizzen georganiseerd. Daarnaast verschijnt op dezelfde dag de concertregistratie Abbey Road Relived, waarop The Analogues het album Abbey Road integraal uitvoert.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.