Marianne Faithfull werkt op nieuw album samen met o.a. Nick Cave en Roger Waters

Marianne Faithfull

Marianne Faithfull heeft aangekondigd dat ze haar nieuwe album, Give My Love To London, uitbrengt in september. Ze heeft een flinke lijst gastartiesten opgetrommeld. Nick Cave, Roger Waters, Anna Calvi, Steve Earle, Pat Leonard en Tom McRae schreven mee aan de muziek, terwijl Faithfull zelf de teksten onder handen nam. Op de cd spelen verder leden van Nick Cave And The Bad Seeds en Portishead mee.

Marianne Faithfull kreeg bekendheid in de jaren ’60 met haar pop en rockmuziek. Haar eerste hit, As Tears Go By, werd geschreven door Mick Jagger en Keith Richards en The Rolling Stones-producer Andrew Loog Oldham. Later kreeg ze een relatie met Jagger en diende ze als inspiratie voor nummers als Wild Horses en I Got The Blues, en schreef ze mee aan Sister Morphine. Ook Carrie Anne van The Hollies zou over haar gaan, evenals And Your Bird Can Sing van The Beatles. In die tijd kwam ze voornamelijk in het nieuws vanwege haar problemen met drugs en anorexia. Haar relatie met Jagger eindigde en ze verloor de voogdij over haar zoon, wat haar dreef tot een zelfmoordpoging.

In 1973 zong ze samen met David Bowie het Sonny & Cher-nummer I Got You Babe, maar verder kwam ze amper in het nieuws. Ze leefde op straat tot haar vrienden haar in een afkickprogramma zetten. Haar drugsgebruik en een ontsteking in haar strottenhoofd zorgden ervoor dat Faithfulls stem permanent veranderd was. Ze zong lager dan voorheen en klonk hees. In 1975 bracht ze het album Dreamin’ My Dreams uit, maar haar carrière kwam pas echt weer op gang in 1979 met Broken English. In totaal heeft ze twintig albums uitgebracht. De laatste daarvan, Horses And High Heels, verscheen in 2011.

In oktober komt het boek Marianne Faithfull: A Life On Record uit. Daarin staat een collectie van foto’s van de zangeres van haar hele carrière die zij zelf van commentaar heeft voorzien. Op 23 november geeft ze een concert in Theater Carré in Amsterdam.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.