Martin Scorsese maakt film over Ramones

Ramones

Regisseur Martin Scorsese, die eerder al documentaires maakte over onder anderen George Harrison en Bob Dylan, komt met een film over Ramones. De biopic staat gepland voor 2016, want dan is het debuutalbum van de band veertig jaar oud.

Tegen Billboard zegt Jeff Jampol, samen met Dave Frey verantwoordelijk voor de nalatenschap van de band, dat er een ‘grote comeback’ zal plaatsvinden in 2016. Hij verklapte dat er naast een speelfilm van meesterregisseur Martin Scorsese (o.a. Taxi Driver, Raging Bull) ook een documentaire en een boek over Ramones aankomen. Minder concreet zijn plannen voor een heus toneelstuk over de New Yorkse punkers.

Verdere details, bijvoorbeeld over wie de hoofdrollen gaan spelen in de film, zijn nog niet bekend, maar Jampol benadrukt dat authenticiteit voorop staat. Scorsese maakte in 1978 met The Last Waltz een van de meest geprezen rockumentaries aller tijden. Sindsdien leverde hij onder meer nog de Rolling Stones-concertfilm Shine A Light en documentaires over Bob Dylan (No Direction Home) en George Harrison (Living In The Material World) af. Ook zou de regisseur bezig zijn met biopic over Frank Sinatra.

Vorige maand overleed Tommy Ramone op 65-jarige leeftijd aan kanker. De drummer was het laatste nog levende oorspronkelijke bandlid.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.