Metallica’s James Hetfield weer naar afkickkliniek

Metallica-frontman James Hetfield is opgenomen in een afkickkliniek. Het nieuws werd afgelopen vrijdag officieel bevestigd. De legendarische heavymetalband stelt zijn tour in Australië en Nieuw-Zeeland uit.

Op de officiële website van de band schrijven Lars Ulrich, Kirk Hammett en Robert Trujillo: “Het spijt ons zeer om aan onze fans en vrienden te moeten melden dat we onze aankomende tour in Australië en Nieuw-Zeeland moeten uitstellen. Zoals de meesten van jullie waarschijnlijk weten, worstelt James al jaren met een verslaving. Hij moet nu helaas weer met een behandeling beginnen om aan zijn herstel te werken.”

De heren vervolgen: “We vinden het vreselijk dat we veel van jullie hinderen, vooral onze meest loyale fans, die vaak grote afstanden reizen om onze concerten te zien. We waarderen jullie begrip en steun voor James en, zoals altijd, bedankt dat jullie deel uitmaken van onze Metallica-familie.” De kaarten voor de shows worden volledig terugbetaald. De band belooft daarnaast zo snel mogelijk terug te keren naar Australië en Nieuw-Zeeland zodra Hetfield volledig hersteld is.

In 2001 liet Hetfield zichzelf al eerder opnemen in een afkickkliniek. De zanger heeft zijn frustraties uit deze periode geuit op het album St. Anger (2003). Over het opnameproces van dit album en het alcoholmisbruik en het herstel van Hetfield is in 2005 de muziekdocumentaire Some Kind Of Monster gemaakt.

Foto: Robin Looy

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.