Mogelijk toch geen nieuw album Black Sabbath

Black Sabbath

Black Sabbath gaat volgend jaar voor de allerlaatste keer op tournee, maar volgens gitarist Tony Iommi is het nog niet zeker dat er ook nog een album van de band komt. Eerder vertelde frontman Ozzy Osbourne in interviews dat hij en zijn collega’s dit jaar wilden beginnen met de opnames.

Eind vorige week werd de afscheidstournee The End aangekondigd. Van januari tot april geeft Black Sabbath concerten in Noord-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland, en volgende maand worden er meer shows bekendgemaakt. De oorspronkelijke drummer Bill Ward zal wederom niet van de partij zijn. Hij zegt niet akkoord te kunnen gaan met zijn contract en hij haalde onlangs uit naar Ozzy Osbourne vanwege negatieve uitspraken die de zanger in interviews deed over Ward. Zo zou de conditie van de slagwerker niet goed genoeg zijn voor een tournee. Zijn vervanger tijdens de afscheidsconcerten is wederom Tommy Clufetos.

Tony Iommi, bij wie in 2012 lymfklierkanker werd geconstateerd, is er zeker van dat de komende shows de allerlaatste van Black Sabbath zijn. Zo zegt hij tegen Birmingham Mail: “Ik kan dit gewoon niet meer doen, mijn lichaam kan het niet meer aan.” Over de eerder aangekondigde plannen voor een (mogelijk laatste) album vertelt de gitarist: “Ik ben al sinds de opnames voor 13 [het meest recente Black Sabbath-album, verschenen in 2013] bezig met het schrijven van songs. We dachten toen dat er nog een plaat kon komen. Maar dat is nu heel onzeker, dus ik weet niet wanneer de songs zullen verschijnen.”

Ondertussen heeft de platenmaatschappij van Ozzy Osbourne aangekondigd dat de zanger aan een ‘heel speciale’ soloplaat werkt. Wanneer die verschijnt, is echter nog niet bekend.

foto: Willem Schalekamp
Black Sabbath in Ziggo Dome, 28 november 2013

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.