Van Morrison brengt live-versie van nieuw nummer Transformation uit

Van-Morrison---live-2013---03

Als voorproefje van zijn komende plaat Roll With The Punches heeft Van Morrison een live-versie van een nieuw nummer uitgebracht: Transformation. De video kun je hieronder bekijken.

Roll With The Punches is alweer het 37ste album van de Ierse muzieklegende. De meeste songs zijn rhythm & blues-covers van klassiekers als Sam Cooke’s Bring It On Home To Me, Bo Diddley’s Ride On Josephine en Doc Pomus’ Lonely Avenue, maar de plaat bevat ook vijf nieuwe songs die door Morrison zelf geschreven werden. Transformation behoort tot dat nieuw materiaal. In de studioversie van dat nummer zijn ook Jeff Beck en Chris Farlowe te horen.

In een persbericht zegt Morrison over zijn nieuwe album: “De songs op Roll With The Punches – of ik ze nu zelf geschreven heb of niet – zijn heel performance-georiënteerd. Elk nummer is een soort verhaal dat ik uitvoer. Dat is door de jaren heen een beetje vergeten, omdat mensen dingen te veel analyseren. Ik was een performer voordat ik songs schreef en ik heb altijd al het gevoel gehad dat ik dat ben blijven doen.”

Vorige maand stond Morrison op het festival North Sea Jazz, waar Candy Dulfer en Maceo Parker ook nog even het podium met hem deelden.

Foto: Luuk Denekamp
Van Morrison in Ziggo Dome, 10 december 2013

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.