Mötley Crüe kondigt comeback aan

De Amerikaanse heavymetalband Mötley Crüe komt weer bij elkaar. In 2014 ondertekenden de leden een contract, waarna de band permanent uit elkaar zou gaan. Nog geen vier jaar later komt er een reünie.

In het contract stond dat de leden Vince Neil, Nikki Sixx, Tommy Lee en Mick Mars ieder hun eigen kant op zouden gaan na de twee jaar durende tour. Het laatste optreden was op oudejaarsdag in 2015. “Aan alles moet een einde komen”, vertelde Lee over de breuk. “We wilden eindigen met een grote knal en niet op countryfairs en in clubs spelen met een of twee leden. Ons werk hier is gedaan!”

Neil benadrukte het volgende: “Het zal niet zijn als de afscheidstournee van de afscheidstournee van de afscheidstournee van KISS. Zo gaan we niet zijn.” In 2018 kwamen de leden echter alweer bij elkaar om nummers op te nemen voor hun biopic The Dirt. Hierover vertelde Sixx in LFL089: “Aanvankelijk waren we niet eens van plan om nieuwe songs op te nemen. Nou, misschien eentje dan, dachten we op een gegeven moment. Het werden er vier.” Weer een jaar later keert Mötley Crüe terug voor een Amerikaanse tour in 2020 met Def Leppard en Poison.

Dit jaar kwam de Netflix-film The Dirt uit. De film gaat over de opkomst van de band, van de Los Angeles-clubscene tot het internationale sterrendom, en werd een groot succes. Het bezorgde Mötley Crüe een nieuwe generatie fans. Met de soundtrack kwamen de mannen tevens voor het eerst in tien jaar in de top tien te staan van de Billboard 200.

Mötley Crüe is opgericht in 1981. De band heeft tien studioalbums op zijn naam staan en wordt gezien als een van de beste metalacts aller tijden. Door de jaren heen ontving de groep drie Grammy-nominaties. In 2006 werden de muzikanten toegevoegd aan de Hollywood Walk Of Fame.

Bekijk hieronder de aankondigingsvideo van de band.

Foto: Mark Weiss

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.