Motörhead covert David Bowie op nieuwe compilatie Under Cöver

motorhead

Een nooit eerder verschenen Motörhead-versie van David Bowie’s Heroes verschijnt in september op een nieuwe verzameling covers van de band. Under Cöver bevat verder nummers die oorspronkelijk werden vertolkt door onder meer The Rolling Stones, Ted Nugent en Sex Pistols.

De Bowie-cover werd opgenomen in 2015, het jaar waarin Motörhead-frontman Lemmy Kilmister op zeventigjarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker. Verder biedt Under Cöver tien andere songs van collega’s die de band door de jaren heen opnam: van het mede door Lemmy geschreven Hellraiser (bekend van Ozzy Osbourne) uit 1992 tot de Stones-cover Sympathy For The Devil, die in 2015 verscheen op het laatste Motörhead-studioalbum Bad Magic.

Ongeveer een jaar voor zijn overlijden vertelde Lemmy aan Lust For Life: “Op zich ben ik niet bang voor de dood. Ik zing er vaak over. De man met de zeis heb ik vaak genoeg midden in zijn gezicht uitgelachen. Ik heb altijd gekozen voor opwinding in plaats van veiligheid. Ik ben ook niet behept met een angst voor wat er na de dood met mij gebeurt. Ik ben geen gelovig mens. We zien wel. Volgens mij lossen we op in het grote niets. Ik lag dus niet te trillen in mijn bed. Wel had ik heel sterk het gevoel dat ik nog niet klaar was. Ik wilde nog optreden en platen maken. Dat gevoel heeft mij erdoorheen gesleept.”

Under Cöver verschijnt op 1 september. Dit jaar zou ook nog een soloalbum van Lemmy uitkomen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.