Neil Young brengt Archives Vol. II uit in 2015

Neil-Young---Live-2013---01

Neil Young heeft bevestigd dat het tweede deel van zijn Archives uitkomt in 2015, zes jaar na Volume 1. “Het zal aankomende zomer af zijn, alle muziek is dan klaar”, vertelt hij Rolling Stone. Op Archives II komen nummers te staan uit het tweede decennium van Youngs carrière: 1972 tot 1982.

“Het staat vol met albums die er voorheen niet waren, dingen die ik niet eerder uitgebracht heb”, zegt hij. In de periode die de box beslaat, nam de muzikant platen op die nooit het daglicht zagen, zoals Chrome Dreams en Homegrown. Nummers van de eerstgenoemde werden gefilterd naar American Stars N Bars (1977), Comes A Time (1978), Rust Never Sleeps (1979) en Hawks & Doves (1980). In 2007 bracht hij Chrome Dreams II uit. Homegrown bleef op de plank liggen, maar sommige nummers werden wederom gebruikt op het latere American Stars N Bars en Hawks & Doves. Een groot deel is nog helemaal niet uitgebracht.

Young liet in een interview met Rolling Stone ook weten dat fans niet nogmaals zes jaar hoeven te wachten op een nieuw deel van Archives. “De rest zal snel uitkomen. Toen we bezig waren met deel twee, werkten we tegelijkertijd aan de volgende delen.” De set zal uiteindelijk uit vijf volumes bestaan. Deel één besloeg de periode tussen 1963 en 1972, volume drie zal de 80’s beslaan, nummer vier de 90’s en het laatste deel de tijd na de eeuwwisseling.

Youngs nieuwe album A Letter Home zal uitkomen op 27 mei en wordt uitgebracht door Third Man Records, het label van Jack White (die ook deels verantwoordelijk was voor de productie en op enkele tracks meespeelt) “Het is een van de minst technologische ervaringen die ik ooit heb gehad”, vertelt Young erover. Naast de standaard cd- en vinyluitgaven van A Letter Home, verschijnt op 27 mei ook een gelimiteerde boxset met verder onder meer een dvd en een boek. Dit pakket is nu al te bestellen via Youngs website.

foto: Willem Schalekamp
Neil Young in Ziggo Dome, 5 juni 2013.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.