Neil Young brengt nieuw album The Monsanto Years uit in juni

Neil-Young---Live-2013---01

Neil Young lijkt productiever dan ooit. Verschenen vorig jaar de albums A Letter Home en Storytone kort achter elkaar, nu heeft de Canadese rocker alweer een nieuwe langspeler aangekondigd. The Monsanto Years, opgenomen met Willie Nelsons zoons, staat gepland voor een release in juni.

Vorige week gaf Young een verrassingsoptreden in Californië, waarbij hij voor een paar honderd man al een aantal nieuwe nummers speelde. Hij werd net als op het komende album bijgestaan door de band Promise Of The Real, met Lukas en Michah Nelson. De titel The Monsanto Years verwijst naar het door Young fel bekritiseerde Amerikaanse bedrijf Monsanto, dat producten voor de landbouw produceert en marktleider is op het gebied van genetisch gemodificeerde zaden. In november riep de singer-songwriter zijn fans op tot een boycot van Starbucks, dat een samenwerking aanging met Monsanto.

Enkele van de songtitels die onlangs op de setlist stonden en zeer waarschijnlijk ook op The Monsanto Years belanden, zijn Rock Starbucks, Too Big To Fail en Seeds. Het album wordt op 16 juni verwacht. Vorig jaar werkte Young samen met Jack White aan de met ouderwetse apparatuur opgenomen coversverzameling A Letter Home. In november verscheen vervolgens ook nog een studioplaat met nieuwe eigen composities, getiteld Storytone.

foto: Willem Schalekamp
Neil Young in Ziggo Dome, 5 juni 2013.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.