Neil Young & Crazy Horse keert terug met nieuw nummer Milky Way

Na zeven jaar stilte brengt Neil Young & Crazy Horse een nieuw nummer uit. Milky Way is de eerste uitgebrachte song van het album Colorado, dat verschijnt op 25 oktober.

Hoewel Young het nummer al meerdere keren live heeft gespeeld, is de studioversie op 30 augustus officieel uitgebracht. Met Milky Way geeft de band een voorproefje van zijn nieuwe album. Colorado is Youngs veertigste studioplaat en zijn dertiende samen met Crazy Horse. Het is tevens het eerste album waarop Nils Lofgren – onder andere bekend van Bruce Springsteens E Street Band – is te horen als vervanger van gitarist Frank Sampedro.

Het album is opgenomen in de bergen van Telluride, Colorado. De band speelde elf dagen en nachten aan één stuk door. Om op adem te blijven, maakten de bandleden gebruik van zuurstoftanks. Binnenkort verschijnt ook de documentaire Mountaintop Sessions over het maken van Colorado. Deze zal in de releaseweek van het album worden vertoond in honderd zalen wereldwijd.

In de jaren hiervoor heeft Young zeker niet stilgezeten. In 2017 bracht hij nog een studioalbum uit met Promise Of The Real. Ook verscheen er in juni van dit jaar een nieuw livealbum van de zanger. Op 9 september brengt hij, samen met co-auteur Phil Baker, ook nog een boek uit genaamd To Feel The Music: A Songwriter’s Mission To Save High-Quality Audio.

Foto: Ans van Heck
Neil Young + Promise Of The Real in Ziggo Dome, 10 juli 2019

1 Reactie

  1. Wilco_vV 25 september 2019 Reageer

    Ha, geweldig toch weer! Het woord ‘Retirement’ komt niet voor in het woordenboek van mr. Young.
    :-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.