Neil Young deelt podium met Metallica en Roger Waters tijdens Bridge School Benefit

Neil Young _ (1)

Neil Youngs jaarlijkse liefdadigheidsevenement The Bridge School Benefit vond afgelopen weekend plaats in Mountain View, Californië, waar de Canadese rocker samenwerkte met een aantal andere beroemde artiesten. Zo coverde hij Forever Young met Roger Waters en speelde Metallica mee in een versie van Mr. Soul.

Tijdens het volledig akoestische festival, waarvan de opbrengst gaat naar een school voor gehandicapte kinderen (The Bridge School), traden naast Neil Young, Metallica en Roger Waters ook My Morning Jacket en Norah Jones op. Zoals vaker werkten de verschillende artiesten ook samen. Metallica verzorgde bijvoorbeeld de begeleiding tijdens Youngs uitvoering van de Buffalo Springfield-klassieker Mr. Soul. Roger Waters stond op zijn beurt op het podium met My Morning Jacket voor het Pink Floyd-nummer Wish You Were Here en – met hulp van Young – de Bob Dylan-cover Forever Young. Beelden van deze optredens kun je hieronder bekijken.

Eerder deze maand maakten Young en Waters ook deel uit van de line-up van een ander festival in Californië: Desert Trip. Toen stonden de twee rocklegendes echter niet tegelijkertijd op het podium. Wel werkte Young samen met een van de andere artiesten op het affiche: Paul McCartney.

Foto: Luuk Denekamp
Neil Young in de Ziggo Dome, 9 juli 2016



0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.