Neil Young komt volgende maand met nieuw album

Neil Young _ (4)

Neil Young brengt in december een nieuwe plaat uit met de begeleidingsband Promise Of The Real, waar onder anderen de zoon van Willie Nelson, Lukas Nelson, deel van uitmaakt. Het album heet The Visitor en het eerste nummer Already Great is hieronder alvast te beluisteren.

Young werkte eerder al samen met de band voor zijn protestplaat The Monsanto Years uit 2015 en het live-album EARTH (2016). Eerder dit jaar brachten ze samen met een 56-koppig orkest de eerste single van het nieuwe album uit: Children Of Destiny, dat een sterke anti-Trump boodschap bevat.

Ook de nieuwe song Already Great verwijst naar Trump. Het lied gaat in tegen de campagne slogan ‘Make America Great Again’. In het nummer zingt Young: ‘You’re Already Great/You’re The Promised Land/You’re The Helping hand.’ De Canadees verbood Trump tijdens zijn campagne al om zijn song Rockin’ In The Free World te gebruiken en schold hem later uit tijdens een van zijn concerten.

De plaat komt nog geen jaar na Youngs vorige soloproject Peace Trail, dat in december 2016 uitkwam. The Visitor is vanaf 1 december te koop.

Foto: Luuk Denekamp
Neil Young in de Ziggo Dome, 9 juli 2016

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.