Neil Young opent online-archief op 1 december

Neil-Young---Live-2013---01

Op 1 december brengt Neil Young zijn nieuwe plaat The Visitor uit, maar daar blijft het waarschijnlijk niet bij. De singer-songwriter wil diezelfde dag een online-archief openen, zo meldt zijn eigen Facebookpagina.

Het idee voor dit plan ligt er al jaren, maar het is er tot nu toe niet van gekomen: een uitgebreid online-archief waarin álle muziek uit de carrière van Neil Young te vinden is. De Canadees lichtte het project onlangs zelf toe op zijn Facebookpagina: “Je zult me ​​kunnen horen en zien. Het is een plaats waar je ieder nummer kunt beluisteren dat ik ooit heb uitgebracht, in de hoogste kwaliteit die jouw apparatuur zal toestaan. Aanvankelijk is alles gratis.”

Eerder dit jaar beloofde Neil Young in een brief dat alle tracks en albums die hij opnam zijn vertegenwoordigd in het archief: “Het is altijd actueel. Je kunt bladeren door de muziek die ik heb gemaakt tussen de datum van vandaag en 1963. Toen maakte ik in Canada mijn eerste opname, die werd uitgebracht als single,” aldus Young. Zal het nu echt gaan gebeuren? Eén ding is wel zeker: op 1 december verschijnt The Visitor, waarvan de eerste single Already Great inmiddels online staat. Het is een begin.

Foto: Willem Schalekamp
Neil Young & Crazy Horse in de Ziggo Dome, 5 juni 2013

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.