New Order speelt voor het eerst in negen jaar een nieuw nummer

DO_NewOrder_13

New Order speelde het nieuwe nummer Drop The Guitar tijdens het Lollapalooza festival in Chili. Het is voor het eerst in negen jaar dat de groep nieuw werk laat horen; Lost Sirens, de meest recente New Order-plaat uit 2013, stond vol met oud materiaal. Het laatste originele album, Waiting For The Sirens’ Call, stamt uit 2005.

Drop The Guitar bevestigt wat zanger Bernard Sumner vorig jaar aan Rolling Stone vertelde in een interview: de groep keert terug naar muziek op basis van electro- en synthesizerklanken. “Dat wil niet zeggen dat er geen ruimte voor vette gitaarnummers is op het album. Ik denk dat New Order een band is die verschillende soorten muziek met elkaar vermengt, en dat zal altijd zo blijven”, aldus Sumner.

Joy Division
Na de dood van Joy Division-frontman Ian Curtis vormden de drie overige leden van de post-punkband  New Order. Bernard Sumner, Peter Hook en Stephen Morris werden versterkt door toetsenist/gitarist Gillian Gilbert. Hun grootste hit was Blue Monday uit 1983, wat nog steeds de meestverkochte 12 inch-single allertijden is. Sindsdien is de groep meerdere malen uit elkaar gegaan. Dat gebeurde voor het eerst in 1993, waarna ze in 1998 weer bij elkaar kwamen. In 2001 verliet Gilbert de band wegens familieverplichten. Ze werd vervangen door Phil Cunningham. In 2007 gaf ook bassist Peter Hook er de brui aan en viel de band uit elkaar nadat Sumner in 2009 liet weten geen muziek meer te willen maken als New Order. De bandleden werkten verder aan diverse soloprojecten. Toch kwam het tot een reünie in 2011, waar Hook overigens niet aan meedeed, maar Gilbert weer wél.

Hieronder is Drop The Guitar te zien en horen. Wees gewaarschuwd: het is gefilmd door een aanwezige fan en het geluid is niet kraakhelder.

1 Reactie

  1. Virgil 10 mei 2014 Reageer

    I’m gone to say to my little brother, that he should
    also pay a quick visit this weblog on regular basis
    to take updated from newest news.

    Also visit my web-site; Dragon City Hack Android

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.