Nick Cave & The Bad Seeds in oktober naar de Ziggo Dome

Nick-Cave---Live-2013---HMH-05

Nick Cave en zijn band The Bad Seeds komen op vrijdag 6 oktober naar Nederland voor een concert in de Ziggo Dome, Amsterdam. Het optreden staat in het teken van het veelgeprezen album Skeleton Tree, dat in september vorig jaar verscheen.

Het album werd voltooid nadat Cave’s zoon Arthur op vijftienjarige leeftijd overleed. Hij viel van een klif nabij Brighton. Verschillende songteksten, zoals die van het aangrijpende I Need You (‘Nothing really matters when the one you love is gone’), lijken naar deze tragedie te verwijzen. Lust For Life noemde Skeleton Tree dan ook ‘de ultieme verwerkingsplaat’. Een dag voor de albumrelease verscheen ook de documentaire One More Time With Feeling van regisseur Andrew Dominik, over de totstandkoming van de songs.

Cave stond in mei 2015 nog ‘solo’ in het World Forum Theater in Den Haag. Tijdens de komende tour wordt hij begeleid door Warren Ellis, Martyn Casey, Thomas Wydler, Jim Sclavunos, Conway Savage, George Vjestica en Larry Mullins. De kaartverkoop voor het concert in de Ziggo Dome start vrijdag 17 februari om 10.00 uur.

Bekijk ook de playlist die LFL’s Martin Cuppens maakte van de beste Nick Cave-songs.

Foto: Willem Schalekamp
Nick Cave & The Bad Seeds in Heineken Music Hall, 4 november 2013

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.