Nieuw AC/DC-album in de maak, zegt Dee Snider

Er komt een nieuwe plaat van AC/DC aan. Dat meldt voormalig Twister Sister-frontman Dee Snider op Twitter. Het nieuwe werk bevat opnames van de overleden gitarist Malcolm Young.

Als we Snider mogen geloven, keren zanger Brian Johnson, bassist Cliff Williams en drummer Phil Rudd terug voor een nieuw AC/DC-album. Malcolm Youngs neef Stevie vervangt de overleden gitarist. “Dat heeft hij al een paar keer eerder gedaan. Dit is zo dicht als je kunt komen bij de originele band”, vertelt Snider. De heren brengen een aantal met Malcolm Young opgenomen tracks uit. In 2003 werkten hij en zijn broer Angus Young, het enige constante lid van AC/DC, aan nieuw materiaal dat in 2020 verschijnt.

De afgelopen jaren onderging AC/DC meerdere veranderingen. In april 2014 verliet Malcolm, die aan dementie leed, de groep en werd hij vervangen door Stevie. Datzelfde jaar ontstonden er problemen nadat Rudd werd aangeklaagd. In 2015 pleitte de drummer schuldig voor drugsbezit en dreigementen aan het adres van zijn voormalig assistent. Kort daarna werd hij vervangen door voormalig lid Chris Slade, die van 1990 tot 1995 ook al op de drumkruk zat bij AC/DC.

Ook Johnson werd in 2016 vervangen. De zanger werd gedwongen te stoppen met toeren nadat zijn gehoorproblemen toenamen. Guns N’ Roses-frontman Axl Rose nam zijn plek over. Wel meldde Johnson opnames te blijven maken en wellicht weer te gaan toeren zodra zijn gezondheid dat toelaat. Datzelfde jaar liet ook Williams weten uit de band te stappen. Zijn laatste show was op 20 september 2016.

Angus zette de band voort. In 2018 had hij de intentie een nieuw album te maken met Rose. Er waren echter ook geruchten over een reünie, nadat Johnson en Rudd samen bij Vancouvers Warehouse Studios werden gezien, de studio waar AC/DC meerdere albums opnam. Kort daarna werkten de leden samen met technicus Mike Fraser, die later bevestigde dat de band weer aan het werk is. Een officiële aankondiging liet tot nu op zich wachten.

AC/DC is een van de bestverkopende artiesten wereldwijd met meer dan 200 miljoen verkochte platen. Back In Black (1980) is een van de populairste albums ooit gemaakt. De groep won één Grammy Award en werd zeven keer genomineerd. In 2003 werden de leden toegevoegd aan de Rock And Roll Hall Of Fame.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.