Nieuw album Foo Fighters komt in de herfst uit

Foo-Fighters-2014

Foo Fighters heeft bevestigd dat het nieuwe album uitkomt in de herfst. Op de plaat spelen een hoop speciale gasten mee uit acht steden in de Verenigde Staten. De achtdelige HBO serie die frontman Dave Grohl produceerde, laat zien hoe het album tot stand kwam.

“Ik weet hoe het klinkt en ik denk eerlijk gezegd dat het hele concept mensen gaat verrassen. Het klinkt geschift”, zei Grohl tegen BBC Radio 1. Producer Butch Vig, die tevens in Garbage speelt, liet in april weten dat de plaat ‘bijna voor de helft af’ is. Hij vertelt Kerrang: “De band is aan het experimenteren met moeilijke opnametechnieken om iedereen gefocust te houden.” Daarmee lijkt het op het opnameproces van Wasting Light uit 2011. “Het gaat goed. Het klinkt anders – we hebben een aantal dingen in de mix gegooid die het album een andere ‘sound and feel’ zullen geven. Het is een uitdaging geweest, maar het was ook heel spannend.”

In elke aflevering van de HBO serie reist de band af naar een andere stad in de VS om in een iconische studio een nummer te schrijven en op te nemen. Chicago, Austin, Nashville, Los Angeles, Seattle, New Orleans, Washington DC en New York komen aan de beurt. Grohl noemt het ‘een liefdesbrief aan de geschiedenis van de Amerikaanse muziek’. In elke studio spelen lokale muzikanten zoals KISS-frontman Paul Stanley, Nancy Wilson van Heart, Buddy Guy en Joe Walsh van Eagles.

Alle teksten zijn geschreven op de laatste dag van elke sessie, wat betekent dat de ervaring en de persoonlijkheden deel van het proces worden. Michael Lombardo, president van HBO Programming, vertelt: “Dave’s passie voor dit project is aanstekelijk en zijn talent als muzikant en filmmaker is onmiskenbaar. We vinden het geweldig om deze reis samen met hem en Foo Fighters te maken, om te laten zien hoe regionale muziek hen inspireerde om nieuwe nummers te maken.”

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.