Nieuw album Nick Cave And The Bad Seeds aangekondigd

Een verrassing voor de fans van Nick Cave And The Bad Seeds: de Australische rockband brengt een nieuwe plaat uit. “Volgende week kun je een nieuw album verwachten. Het heet Ghosteen en het is een dubbelaar”, kondigt Nick Cave aan.

Wanneer een fan om een update vraagt op Cave’s website The Red Hand Files, vertelt de zanger over de komst van Ghosteen. “De nummers op het eerste album zijn de kinderen en de nummers op het tweede album zijn hun ouders. Ghosteen is een ‘migrating spirit’.” Cave onthulde tevens de tracklist en albumcover van de nieuwe plaat. Deel één bevat acht nummers, gevolgd door deel twee met twee lange songs en een spoken word-track.

In september 2018 liet Cave’s vrouw Susie Bick weten dat haar man met nieuw materiaal bezig was. “Sommige van zijn nummers onthullen zichzelf ’s nachts in zijn ziektedromen. Het zijn z’n ‘fever songs’”, schreef ze toen op haar website. De band rondde het album begin 2019 af. Het is opgenomen op vier verschillende locaties: de Woodshed in Malibu, Nightbird in Los Angeles, Retreat in Brighton en Candybomber in Berlijn. De plaat is gemixt door Nick Cave, Warren Ellis, Lance Powell en Andrew Dominik en het wordt uitgegeven via Ghosteen Ltd.

Ghosteen is het zeventiende studioalbum van Nick Cave And The Bad Seeds. Het is de opvolger van Skeleton Tree, verschenen in 2016. De wereldwijde digitale release van de nieuwe plaat is op vrijdag 4 oktober, maar op YouTube gaan de nummers op donderdag 3 oktober al in première – voor de Nederlandse fans om 23.00 uur. De vinyl- en cd-uitgave zijn pas een maand later op vrijdag 8 november verkrijgbaar.

In 2020 komt Nick Cave And The Bad Seeds voor twee uitverkochte shows naar Nederland. Op maandag 27 januari is de band te bewonderen in Muziekgebouw Eindhoven en een dag later in De Vereeniging in Nijmegen.

Foto: Tineke Klamer
Nick Cave And The Bad Seeds in Ziggo Dome, 6 oktober 2017

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.