Bono bevestigt release nieuw album U2 in 2017

U2

Fans van U2 kunnen zich verheugen op een nieuw album en een tournee van de Ierse rockband. Volgens een Spaanse fansite heeft Bono bevestigd dat beide voor volgend jaar in de planning liggen.

NME meldt dat de mensen achter de fanpagina U2 en España met de band spraken toen Bono en de zijnen vorige week in Valencia waren voor de bruiloft van een vriend. Over het nieuwe album vertelde de zanger: “Het is nog niet klaar, maar je zult het mooi vinden. Op tekstueel gebied is het sterker dan War [de U2-plaat uit 1983, red.]. Er zit meer helderheid in.” De opvolger van Songs Of Innocence (2014) heeft waarschijnlijk Songs Of Experience als titel en onlangs liet gitarist The Edge al in een interview weten dat er meer dan vijftig nummers geschreven zijn voor het album.

Vorig jaar stond U2 maar liefst vier keer in de Ziggo Dome in Amsterdam, als onderdeel van de iNNOCENCE + eXPERIENCE Tour. Als we de Spaanse fansite mogen geloven, gaat de band volgend jaar weer op tournee. “Het tweede deel van de tour staat gepland voor 2017”, zou Bono gezegd hebben. “Maar het kan zijn dat je in september en oktober al een paar dingen gaat zien.” Wat die ‘paar dingen’ precies inhouden, is onduidelijk, maar de U2-frontman doelt vermoedelijk op enkele losse optredens.

Over U2’s eerste Ziggo Dome-show in september vorig jaar schreef Lust For Life: “Mochten er enige twijfels zijn over wat de grootste stadionrockband van de laatste dertig jaar is, dan hebben Bono, The Edge, Adam Clayton en Larry Mullen Jr. die vanavond weer met kracht van tafel geveegd. Coldplay, Muse en Foo Fighters: eat your heart out.”

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.