Nieuw Bruce Springsteen-album Western Stars verschijnt op 14 juni

Naar aanleiding van enkele mysterieuze social media-posts van Bruce Springsteen speculeerden fans de afgelopen dagen over een nieuw album van The Boss, dat mogelijk heel snel zou verschijnen. Die geruchten blijken te kloppen: vandaag is aangekondigd dat Western Stars, zijn eerste studioplaat in vijf jaar, op 14 juni verschijnt!

Volgens een persbericht haalde Springsteen voor zijn nieuwe album inspiratie uit popplaten die eind jaren zestig en begin jaren zeventig in Zuid-Californië gemaakt werden door artiesten als Glen Campbell, Jimmy Webb en Burt Bacharach. “Ik weet niet of mensen die invloeden zullen terughoren, maar dat was wat ik voor ogen had”, verklaarde de 69-jarige singer-songwriter eerder al in een interview met Variety. Ook ziet hij Western Stars als een terugkeer naar zijn eerdere platen zonder The E Street Band, zoals Tunnel Of Love (1987) en Devils & Dust (2005).

Western Stars bevat dertien songs, waarin ook onder anderen Patti Scialfa, David Sancious en Jon Brion te horen zijn. Hoewel eind vorig jaar de liveregistratie Springsteen On Broadway verscheen, is het voor het eerst sinds High Hopes (2014) dat er een nieuw studioalbum van The Boss verschijnt. Voorlopig hoeven fans zich echter niet te verheugen op een nieuwe tournee met The E Street Band. Op Instagram verklaarde Springsteen eind vorig jaar dat hij en zijn vertrouwde begeleidingsband in 2019 even een pauze wilden nemen.

Foto: Mitchell Giebels
Bruce Springsteen & The E Street Band op het Malieveld, 14 juni 2016

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.