Nieuw dubbelalbum Iron Maiden in september

IRON MAIDEN ft Lauderdale 2010

Sinds The Final Frontier uit 2010 heeft Iron Maiden geen nieuw album meer uitgebracht, maar het lange wachten wordt op 4 september goedgemaakt met de dubbelplaat The Book Of Souls.

De productie van The Book Of Souls is in handen van Kevin Shirley, die eerder ook met onder anderen Joe Bonamassa en Dream Theater werkte. Op de twee discs staan elf nieuwe nummers, inclusief de langste track die Iron Maiden ooit op plaat zette: het achttien minuten durende Empire Of The Clouds. “Het deed ons goed te ontdekken dat de magische vibe nog steeds volop aanwezig is”, meldt frontman Bruce Dickinson in het persbericht. “Tegen de tijd dat we de opnames afrondden, waren we het er allemaal over eens dat elke track zo’n belangrijk onderdeel is van het geheel dat het een dubbelalbum moest worden. En een dubbelalbum werd het.”

Het zestiende Iron Maiden-album had eigenlijk al eerder moeten verschijnen, maar de release werd uitgesteld nadat een tumor werd ontdekt bij Dickinson. Onlangs werd hij kankervrij verklaard, maar de tour gaat pas volgend jaar van start, zodat de zanger volledig hersteld zal zijn. In mei vorig jaar deed Iron Maiden Nederland nog aan, met een optreden tijdens het festival Fortarock.

De tracklist van The Book Of Souls is als volgt:

Disc 1
1. If Eternity Should Fail
2. Speed Of Light
3. The Great Unknown
4. The Red And The Black
5. When The River Runs Deep
6. The Book Of Souls

Disc 2
1. Death Or Glory
2. Shadows Of The Valley
3. Tears Of A Clown
4. The Man Of Sorrows
5. Empire Of The Clouds 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.