Nieuw nummer New Order te beluisteren

DO_NewOrder_13

Voor het eerst in tien jaar heeft New Order een nieuw nummer uitgebracht. Restless staat op het in september te verschijnen album Music Complete en is hieronder al te beluisteren!

De Britse rockband speelde vorig jaar voor het eerst in lange tijd nieuw werk tijdens een optreden op het festival Lollapalooza in Chili. Het nummer met de veelzeggende titel Drop The Guitar bevestigde dat synthesizers een grotere rol zouden spelen op de volgende langspeler. “Dat wil niet zeggen dat er geen ruimte voor vette gitaarnummers is”, vertelde zanger Bernard Sumner kort daarvoor aan Rolling Stone. “Ik denk dat New Order een band is die verschillende soorten muziek met elkaar vermengt, en dat zal altijd zo blijven”

Hoewel New Order twee jaar geleden nog het album Lost Sirens uitbracht – met songs van voor Peter Hooks vertrek – levert de band in september voor het eerst in tien jaar een plaat met uitsluitend nieuw materiaal af. Er werden ook enkele beroemde gastartiesten uitgenodigd om mee te werken aan Music Complete, dat vanaf 25 september in de winkel ligt – onder wie rockicoon Iggy Pop en Killers-frontman Brandon Flowers.

Beluister Restless, de openingstrack van Music Complete, hieronder.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.