Nieuw nummer Soundgarden te beluisteren

Soundgarden - 013 - Marcel Krijgsman03

Als onderdeel van Soundgardens nieuwe release Echo Of Miles heeft de band een nieuw nummer met de titel Storm opgenomen. De track verschijnt samen met B-sides, instrumentals, covers, demo’s en zes andere nooit eerder uitgebrachte nummers op de komende 3cd-set.

Storm is een geheel nieuwe track die in mei is opgenomen samen met producer Jack Endino. Het is de eerste nieuwe muziek sinds het meest recente album King Animal uit 2012, dat de terugkeer na zestien jaar van de band uit Seattle betekende.

Alle nummers op Echo Of Miles zijn geselecteerd door gitarist Kim Thayil. De eerste cd heet Originals en bestaat voornamelijk uit B-sides. Op de tweede schijf staan covers van bands waar de leden van Soundgarden van houden, zoals The Beatles, The Rolling Stones, The Doors, The Stooges en Ramones. De laatste cd van het drieluik biedt instrumentals, remixen en demo’s, waaronder Steve Fisk’s  The Telephantasm (Resurrection Remix), Twin Tower, geschreven door Matt Cameron en oorspronkelijk opgenomen in Seattle’s London Bridge studio in December 1988 tijdens de Louder Than Love-sessies, en Night Surf, een instrumental van bassist Ben Shepherd. De hoezen zijn ontworpen door Josh Graham, die voor elke cd een apart design maakte.

Echo Of Miles verschijnt op 24 november.

Foto: Marcel Krijgsman
Soundgarden in 013, 11 juni 2014

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.