Nieuw studioalbum Neil Young in december

Neil Young

Neil Young bracht in juni nog zijn live-dubbelaar EARTH uit, maar inmiddels is er alweer een nieuwe plaat van de productieve muzikant aangekondigd. Het grotendeels akoestische Peace Trail verschijnt op 2 december.

De zeventigjarige singer-songwriter nam zijn nieuwe studioplaat op met de beroemde sessiedrummer Jim Keltner en bassist Paul Bushnell in de Shangri-la Studio van producer Rick Rubin. Een van de tien songs, het protestnummer Indian Givers, kon je eerder dit jaar al beluisteren. Micah Nelson, een van de zoons van countrylegende Willie Nelson en lid van de band Promise Of The Real (waar Young onder meer het eerdergenoemde EARTH mee opnam), zingt mee in een andere track: afsluiter My New Robot.

Afgelopen weekend speelde Young al enkele nummers van Peace Trail tijdens het door hemzelf georganiseerde liefdadigheidsfestival The Bridge School Benefit in Mountain View, Californië. Daar vonden ook opmerkelijke collaboraties plaats met andere optredende artiesten: Roger Waters en Metallica. De laatstgenoemde metalband begeleidde de Canadese rocker in een uitvoering van Mr. Soul, een nummer dat Young in de jaren zestig opnam met de band Buffalo Springfield.

In LFL063 (te koop in onze webshop) lees je een recent interview met Neil Young.

Foto: Danny Clinch

1 Reactie

  1. Wilco 31 oktober 2016 Reageer

    Er zijn ook in de VS meer dan genoeg toestanden aan de gang, dus materiaal om over te zingen.
    Give it to them Neil! ;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.