Nieuwe documentaire over Jimi Hendrix op komst

Jimi Hendrix

Er komt weer een nieuwe documentaire over Jimi Hendrix aan. Deze keer staat het optreden van de gitaarvirtuoos op 4 juli 1970 tijdens het Atlanta Pop Festival centraal. Opnames van die show verschijnen op 28 augustus op cd en vinyl, en de film kun je vanaf 30 oktober op dvd en blu-ray krijgen.

Het concert op het Atlanta Pop Festival trok met zo’n 300,000 bezoekers een groter aantal mensen dan alle andere shows die Hendrix ooit in Amerika gaf. Aangezien het festivaloptreden op 4 juli (Independence Day) plaatsvond, bracht de gitarist ook weer zijn bewerking van The Star Spangled Banner ten gehore, samen met klassiekers als Foxy Lady, Red House en Purple Haze.

De documentaire Jimi Hendrix: Electric Church bestaat naast beelden van het optreden uit interviews met onder andere bandleden Billy Cox en Mitch Mitchell, Paul McCartney, Steve Winwood en Metallica’s Kirk Hammett. De film is van tevoren al te zien op de Amerikaanse televisie, zonder het bonusmateriaal dat wel op de dvd en blu-ray verschijnt.

Eerder dit jaar werden opnames die Hendrix maakte met de band Curtis Knight & The Squires officieel uitgebracht op de cd You Can’t Use My Name: The RSVP/PPX Sessions. Ook was de nieuwe biopic All Is By My Side, met rapper André Benjamin in de hoofdrol, in de Nederlandse bioscopen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.