Simple Minds, John Hiatt en King King naar Bospop

Nadat eerder al onder anderen Billy Idol, a-ha en UB40 gestrikt werden, zijn er nu weer drie nieuwe namen toegevoegd aan de line-up van Bospop 2018. Met de bevestiging van Simple Minds, John Hiatt en King King is het programma bijna compleet.

Het Schotse Simple Minds verkocht meer dan 20 miljoen platen en stond in de jaren tachtig hoog in de hitlijsten met krakers als Don’t You (Forget About Me), Alive & Kicking en Belfast Child. Onlangs verscheen het nieuwste album van de band, Walk Between Worlds, waarover Lust For Life schreef: “Het mag duidelijk zijn dat de formule van Simple Minds ook in 2018 nog staat als een huis.” In Lust For Life 078, vanaf volgende week woensdag in de winkel, lees je een uitgebreid interview met frontman Jim Kerr.

John Hiatt zit al meer dan veertig jaar in het vak, maar brak pas in de jaren tachtig door met het vaak gecoverde Have A Little Faith In Me, afkomstig van het album Bring The Family (1987). De Amerikaanse singer-songwriter wordt bewonderd door een aantal van de grootste poplegendes en zijn werk werd gecoverd door onder meer Bob Dylan en Buddy Guy. Voor zijn Bospop-optreden neemt Hiatt zijn begeleidingsband The Goners mee, met onder anderen slide-virtuoos Sonny Landreth.

De band King King won in 2016 maar liefst vijf British Blues Awards. Vorig jaar verscheen het nieuwste album Exile & Grace, waarover Lust For Life schreef: “Het is goed dat er anno 2017 nog steeds bands zijn als King King. Dit Schotse kwartet maakt bluesy, funky hardrock waar de tijdgeest geen vat op heeft of ooit zal kunnen krijgen. Deze jongens koesteren een heilig respect voor het erfgoed van zowel Bad Company als John Mayalls Bluesbreakers en combineren hun eigen interpretatie van het idioom met het volume van een band als Thunder.”

Eerder werden de volgende namen bevestigd al bevestigd voor Bospop: Live, a-ha, Billy Idol, UB40 featuring Ali Campbell, Gary Clark Jr., Paul Carrack, Jonathan Jeremiah, Southside Johnny & The Asbury Jukes, Venice, The Mavericks, Racoon, The Band Of Heathens, Con Brio, The Cadillac Three, Jetbone, Graveyard, Bruce Hornsby & The Noisemakers, Steve Earle & The Dukes, Lukas Nelson & Promise Of The Real, Particle Kid en Nona. Het festival vindt op 14 en 15 juli plaats in het Limburgse Weert. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Foto: Joseph Voncken
Simple Minds op Bospop, juli 2014

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.