Nieuwe namen voor Bospop: o.a. UB40, Gary Clark Jr. en Bruce Hornsby

Eerder werden Billy Idol, Live en a-ha al bekend gemaakt en nu zijn onder andere UB40, Racoon en Gary Clark Jr. toegevoegd aan de line-up van het festival dat op 14 en 15 juli in Weert plaatsvindt.

UB40 toert tegenwoordig in twee verschillende formaties. Bospop rekruteerde de versie met Ali Campbell als frontman. Hij verliet in 2008 de band en vormt nu samen met ex-leden Mickey Virtue en Astro de alternatieve versie van de Britse reggaeband. Aan Lust For Life vertelde hij enkele jaren geleden: “Er is maar één UB40 en dat is de mijne.”

Het Zeeuwse Racoon kwam recent met het nieuwe album Look Ahead And See The Distance, waarmee de band in april weer in de Ziggo Dome staat en een paar maanden later Bospop aandoet. Met hits als Love You More, Mercy en Oceaan is Racoon een van de succesvolste bands uit Nederland. De heren stonden eerder in 2015 op het festival – net als Gary Clark Jr., die er dit jaar ook weer bij is. De 33-jarige Texaan won in 2014 een Grammy Award voor beste R&B performance en deelde het podium met B.B. King en The Rolling Stones.

Lukas Nelson is de zoon van countrylegende Willie Nelson, maar maakt inmiddels naam voor zichzelf met zijn band Promise Of The Real. Tegenwoordig zijn de Amerikanen ook de begeleidingsband van Neil Young en met hem maakten ze het album The Visitor, dat afgelopen maand uitkwam.

Verder zijn ook Bruce Hornsby & The Noisemakers, Steve Earle & The Dukes, The Mavericks, Paul Carrack, Particle Kid en Nona bevestigd voor het festival. Eerder werd al bekend dat Jonathan Jeremiah, Southside Johnny & The Asbury Jukes, Venice, Graveyard, The Cadillac Three, The Band Of Heathens, Con Brio en Jetbone naar Bospop komen.

De kaartverkoop voor Bospop start aanstaande zaterdag 27 januari om 10.00 uur.

Foto: Mitchell Giebels

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.