Nieuwe single van U2 te beluisteren

U2 brengt voor het eerst in twee jaar een nieuw nummer uit. De single Ahimsa is gemaakt in samenwerking met de Indiase componist A.R. Rahman ter ere van U2’s allereerste optreden in India op 15 december. Het concert maakt deel uit van de Joshua Tree-tour.

Met Ahimsa viert de Ierse band de spirituele diversiteit van India. “Voor Ahimsa is moed en kracht vereist, een kracht die ondoordringbaar is voor wapens en macht”, vertelt Rahman. “Het is een missie die broodnodig is om de moderne wereld te genezen en de timing om deze beweging samen met U2 en zijn legendarische nalatenschap te herbeleven, is geweldig.” De Indiase componist is vooral bekend als maker van de soundtrack voor de film Slumdog Millionaire uit 2008.

Gitarist The Edge noemt de samenwerking met Rahman een absoluut genot. “De principes van ahimsa hebben gediend als een belangrijke pilaar voor waar onze band voor staat sinds de eerste keer dat we samenkwamen om muziek te maken”, zegt hij. Leadzanger Bono voegt daaraan toe: “Ahimsa staat voor geweldloosheid. India gaf dat aan ons… Het grootste geschenk aan de wereld. Het is krachtiger dan nucleaire energie, het leger, de marine en het Britse imperium. Het is de kracht zelve. En het is nooit belangrijker geweest dan nu.”

Beluister het nummer hieronder.

Foto: Tineke Klamer
U2 in Ziggo Dome, 7 oktober 2018

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.