Nieuwe studioplaat The Rolling Stones verschijnt op 2 december

Rolling Stones

Voor het eerst in meer dan tien jaar brengt The Rolling Stones een nieuwe plaat uit, genaamd Blue & Lonesome. De verschijningsdatum is 2 december.

Het album belooft een terugkeer naar de bluesroots van de band te worden. In de jongere jaren speelden de Stones namelijk muziek van Jimmy Reed, Willie Dixon, Eddie Taylor, Little Walter en Howlin’ Wolf. Nummers van die artiesten zijn ook terug te horen op deze plaat. Dit ‘nieuwe’ werk is opgenomen in slechts drie dagen tijd in december vorig jaar. De band had dan ook als insteek om een spontaan opgenomen album in elkaar te zetten. Eric Clapton speelt mee in twee van de tracks: Everybody Knows About My Good Thing en I Can’t Quit You Baby.

Eerder vertelde Ron Wood al in een interview met BBC Radio 6 over de songs: “Ze klinken zo authentiek dat het bijna eng wordt. We hebben helemaal niet veel tijd genomen om ze te repeteren, maar pakten gewoon een nummer dat paste bij Micks harmonica of een gitaarriff. En het werkte. We dachten: dit is wat de Stones doen, we spelen de blues.”

2 Reacties

  1. Jack Stuve 6 oktober 2016 Reageer

    Het nieuwe nummer gehoord,waauuu,echt klasse,ze kunnen het nog.

  2. Blunt Axe 12 oktober 2016 Reageer

    Blij dat ze weer een album uit brengen en een nieuwe single. Zou tof zijn als de Stones een dikke hit scoorden. Want je hebt goede bands, supergroepen en ver daarboven heb je The Stones! Love The Stones!!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.