Nieuwe videoclip Bryan Ferry te bekijken

Bryan Ferry

Ex-Roxy Music-frontman Bryan Ferry heeft de videoclip voor zijn nieuwste single Loop De Li onthuld. Loop De Li is het eerste nummer van zijn aankomende album Avonmore, dat 17 november verschijnt.

In de video speelt Sam Woodhams de rol van een rijke Amerikaan in Groot-Brittannië die er een ‘playboy’- lifestyle op nahoudt, ongelukkig is en zijn vrienden om het leven brengt. De clip is exclusief bij The Telegraph te bekijken.

Avonmore is het veertiende soloalbum van de inmiddels 69-jarige Roxy Music-frontman. Voor de cd werkte de zanger samen met bekende artiesten als Johnny Marr, Nile Rodgers, Marcus Miller, Flea, Ronnie Spector, Mark Knopfler en Maceo Parker. Op 18 november is Ferry te zien in de HMH in Amsterdam, waar hij zowel nummers van Roxy Music als liedjes uit zijn solorepertoire speelt.

Waar Ferry nog steeds even relevant is als vroeger, heeft zijn band Roxy Music al sinds 1982 geen studioalbum meer geproduceerd. De groep kwam in 2001 nog wel bij elkaar voor sporadische optredens, maar staat de laatste drieënhalf jaar compleet op non-actief. De kans dat Roxy Music de draad nog oppakt is volgens gitarist Phil Manzanera nihil. Tegen Rolling Stone zei hij: “Ik denk niet dat we nog shows gaan spelen. Toen we in 2011 stopten met toeren keek ik Andy [Mackay] aan en zei ik ‘ons werk is klaar’. Het is jammer voor de fans, want die blijven onze muziek draaien. Alleen als ze ons live zien, horen ze dat we gewoon niet zo goed meer zijn als vroeger. Bovendien wil je als muzikant nieuwe dingen blijven doen.”

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.