Noel Gallagher komt met nieuwe videoclip Wandering Star

Noel Gallagher’s High Flying Birds brengt een nieuwe feestelijke videoclip uit voor Wandering Star. Het nummer is de eerste single van de nieuwe ep Blue Moon Rising, die op 6 mei 2020 verschijnt.

In de clip steelt een vrouw meerdere producten uit een winkel, waarbij ze geholpen wordt door de kerstman. Later geven de twee een cadeau aan een dakloze man. “We wilden de nadruk leggen op de druk van de commercie en de kapitalistische samenleving die mensen kan aantasten, vooral rond kerst. In de video zie je een alleenstaande ouder die niet rust voordat haar kinderen de magie voelen die zovelen voor lief nemen”, vertelt regisseur Dan Cadan.

“Dit is geen antikerstvideo, maar juist het tegenovergestelde”, vervolgt hij. “We hopen dat het jullie in de kerstsfeer brengt en het de gevoelige snaar voldoende raakt voor jullie om te proosten op hen die minder bedeeld zijn, maar het net zo goed verdienen.”

Noel Gallagher is vooral bekend van de Engelse rockband Oasis. Samen met zijn broer Liam stond hij aan het front van de groep. In 2009 viel Oasis uit elkaar, doordat de broers niet meer met elkaar overweg konden. Noel ging solo verder met zijn band Noel Gallagher’s High Flying Birds, waarmee hij tot nu toe drie studioalbums en zeven ep’s heeft uitgebracht. Blue Moon Rising wordt de achtste en bevat de nummers Wandering Star, Come On Outside en drie versies van de titeltrack.

Bekijk de videoclip van Wandering Star hieronder.

Foto: Willem Schalekamp

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.