Nooit eerder verschenen David Bowie-album The Gouster in nieuwe boxset

David Bowie

Een nooit eerder uitgebracht album van David Bowie wordt onderdeel van een nieuwe boxset, waarin zijn werk uit de periode 1974-1976 is verzameld. The Gouster was de plaat die de zanger maakte voordat hij met Young Americans kwam.

Pitchfork meldt dat de nieuwe box Who Can I Be Now? (1974-1976) de opvolger is van de vorig jaar verschenen set Five Years, die de periode 1969-1973 besloeg. Producer Tony Visconti schrijft in de liner notes over het nooit eerder verschenen album The Gouster: “Gouster was een woord dat ik niet kende, maar David wist dat het een soort dresscode was voor Afro-Amerikaanse tieners in het Chicago van de jaren zestig. Maar in de context van de plaat betekende het een attitude – een houding van trots en hip zijn.”

Visconti meldt ook dat Bowie en hij ‘een killer soulplaat’ wilden maken. Het openingsnummer van The Gouster is John, I’m Only Dancing (Again), dat opgenomen werd in 1974 maar pas vijf jaar later verscheen. Op de originele tracklist stonden verder ook songs als Somebody Up There Likes Me en Right, die uiteindelijk in 1975 op de lp Young Americans belandden. De boxset verschijnt op 23 september, zo is inmiddels aangekondigd.

David Bowie overleed in januari op 69-jarige leeftijd, kort na de release van zijn laatste album Blackstar.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.