Nooit eerder verschenen opname van Bob Dylan en Johnny Cash te beluisteren

Bob Dylan heeft de track Wanted Man met Johnny Cash uitgebracht. Deze opname is het eerste voorproefje van het vijftiende deel van Dylans Bootleg Series, waarop het werk met Cash uit 1969 is te horen.

Het nummer stamt uit 1969, toen de twee artiesten elkaar in Nashville leerden kennen. In 1994 nam Cash een studioversie van Wanted Man op, dat de titeltrack van zijn compilatieplaat werd. De originele versie is te horen op Dylans nieuwe uitgave van de Bootleg Series: Bob Dylan (featuring Johnny Cash) – Travelin’ Thru, 1967 – 1969: The Bootleg Series Vol. 15, dat op 1 november verschijnt.

Ditmaal staat de boxset van de legendarische singer-songwriter in het teken van zijn werk uit zijn tijd in Nashville. Vol. 15 bestaat uit drie discs met 47 nooit eerder verschenen opnames, inclusief outtakes van de platen John Wesley Harding, Nashville Skyline en Self Portrait.

Op het eerste deel zijn alternatieve versies van Dylans nummers voor John Wesley Harding en Nashville Skyline te horen, samen met een gloednieuwe song. Deel twee en drie bevatten zijn werk met Cash. De heren namen twee sessies op, waarvan enkel de track Girl From The North Country op Dylans Nashville Skyline album verscheen. Vijftig jaar later zijn de andere samenwerkingen van de muzikanten eindelijk te horen.

Bob Dylan begon zijn carrière in 1959 en is tot vandaag de dag nog steeds actief. De veelgeprezen artiest wordt geroemd om zijn grote schrijftalent. In 2016 won hij zelfs de Nobelprijs voor Literatuur. Sinds 1991 brengt Dylan zijn Bootleg Series-sets uit, waarop nooit eerder uitgebracht werk te horen is. Ditmaal dus met Johnny Cash, de in 2003 overleden Amerikaanse countryzanger die wordt gezien als een van de meest invloedrijke artiesten aller tijden.

Beluister Wanted Man van Bob Dylan en Johnny Cash hieronder.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.