Nooit eerder verschenen opname van Freddie Mercury te beluisteren

Na decennia in de archieven te hebben gelegen, werd vandaag een bijzondere opname van Freddie Mercury uitgebracht. Het nummer Time Waits For No One is een alternatieve versie van zijn single Time uit 1986, met ditmaal alleen zang en piano.

Time, een van de solohits van de Queen-zanger, werd opgenomen voor de gelijknamige musical van Dave Clark, bekend van de hitmachine The Dave Clark Five. Oorspronkelijk zou Mercury alleen het lied In My Defence zingen, maar toen hij Clark vroeg of hij nog meer songs voor hem had, werd hem ook het titelnummer van de musical aangeboden. De single – waarop ook gitaar, drums, bas en achtergrondzang te horen waren – verscheen in mei 1986 en bereikte de Britse top 40.

In de lente van 2018 vond Clark een opname terug van de uitgeklede versie van Time. Hij liet toetsenist Mike Moran een nieuwe pianopartij inspelen en maakte ook een nieuwe versie van de oorspronkelijke videoclip. Het resultaat, met de nieuwe titel Time Waits For No One, kun je hieronder bekijken en beluisteren. Een persbericht noemt deze release “een ode aan de muzikale kracht van Freddie Mercury: zijn performance, drama en vocale bereik. Na vier decennia bereikt dit eerbetoon eindelijk oude en nieuwe fans.”

Buiten Queen maakte Mercury twee soloalbums (Mr. Bad Guy en Barcelona, een samenwerking met operazangeres Montserrat Caballé) en scoorde hij verder nog hits met onder meer Love Kills en een cover van The Platters’ The Great Pretender.

1 Reactie

  1. Bert te Loo 31 augustus 2019 Reageer

    Ik heb alle sites op internet afgezocht maar ik kan nergens de CD single waits for nobody van Freddy Mercury vinden of kopen.Het betreft de uitvoering met pianobegeleiding.
    Kunt u mij verder helpen want ik zou deze CD graag willen hebben.
    Met vr. groet,
    Bert te Loo, Soesterberg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.