Originele bandleden Foreigner herenigd tijdens jubileumtour

Foreigner

De originele bandleden van Foreigner traden tijdens de laatste twee shows van de 40th Anniversary tour voor het eerst in 37 jaar weer samen op. Volgens oprichter Mick Jones een mooie manier om de jubileumtour af te sluiten.

Zanger Lou Gramm, drummer Dennis Elliott, toetsenist Al Greenwood, multi-instrumentalist Ian McDonald en bassist Rick Wills sloten zich in Michigan aan bij Mick Jones en de huidige leden van Foreigner om voor het eerst sinds 1980 in de complete originele samenstelling te spelen. Jones is het enige oorspronkelijke lid dat altijd bij de band is gebleven en haalde er in 2004 een aantal nieuwe muzikanten bij om de groep nieuw leven in te blazen.

De reünie vond plaats tijdens de tweede set van het concert, waarvoor ze vijf songs van de eerste drie albums speelden: Feels Like The First Time, Double Vision, Long Long Way From Home, Dirty White Boy en Blue Morning, Blue Day. De huidige bandleden kwamen daarna weer terug op het podium om samen I Want To Know What Love Is en Hot Blooded uit te voeren.

De optredens werden gefilmd voor een tv-special, dvd en plaat die in 2018 uitkomen. Daarvoor kwam Lou Gramm al eerder tevoorschijn om een akoestische versie van Fool For You Anyway te zingen. Foreigner toert nog tot 2018 door Canada, Mexico en een deel van Europa.

1 Reactie

  1. A.B. 11 oktober 2017 Reageer

    Wat zou dat mooi zijn in Afas musichall!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.